Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Bijeenkomst, 16 november 2013 09:30:00

Algemene vergader informatie

Raadsledenbijeenkomst MRDH, Locatie: raadzaal Leidschendam-Voorburg

Datum:
16 nov. 2013, 9:30
Locatie:
Fokke & Sukke zaal

Agenda

Hoofdvergadering

Fokke & Sukke zaal
  • - Raadsledenbijeenkomst MRDH

    9:30-13:00 uur
    3 documenten
    Aan de gemeenteraden binnen het werkgebied van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH)
    Betreft: uitnodiging raadsledenbijeenkomst MRDH op zaterdag 16 november a.s. om 9.30 uur in de raadzaal van Leidschendam-Voorburg.

    Inmiddels bent u geïnformeerd over de definitieve metropoolvoorstellen. Het gaat daarbij om een aangepaste definitieve tekst voor de gemeenschappelijke regeling, de strategische agenda, inzicht in de financiën en een beschrijving van de organisatie. De voorstellen voor de MRDH komen daarmee in de fase van de besluitvorming.
    http://mrdh.nl/system/files/documents/GR.pdf

    Enkele gemeenteraden hebben bij eerdere gelegenheden verzocht om een gezamenlijke bijeenkomst voor (en door) raadsleden voorafgaande aan de definitieve besluitvorming. De bedoeling daarvan is, dat raadsleden met elkaar in gesprek komen en elkaars gedachten en opvattingen wisselen over de definitieve opzet. In de raadsledenbijeenkomst wordt verder met u verkend of behoefte bestaat om dit soort bijeenkomsten ook in de toekomst te organiseren over belangrijke thema's in de MRDH voorafgaande aan besluitvorming in het AB. Ook aanvullende of alternatieve vormen worden geïnventariseerd. Dit leidt tot een beter onderling begrip, maar wellicht ook tot afstemming op belangrijke punten.

    Wij nodigen u of de woordvoerder van de fracties op het MRDH-dossier uit voor deze raadsledenbijeenkomst op zaterdag 16 november a.s. om 9.30 uur in de raadzaal van Leidschendam-Voorburg.

    U kunt zich aanmelden via griffie@leidschendam-voorburg.nl.

    In de bijlage treft u de agenda en een toelichting over het doel van deze bijeenkomst. Tevens treft u hierbij een link naar een artikel over regionale samenwerking van prof. dr. Marcel Boogers.(worden ook toegemaild!!)

    http://www.raadslid.nu/content/gemeenteraad-regio-nieuwe-vormen-van-betrokkenheid

    Wij ontmoeten u graag in Leidschendam-Voorburg. Voor een routebeschrijving:
    http://www.leidschendam-voorburg.nl/Int/gemeenteraad/gemeenteraad-Naar-huize-Swaensteyn/Gemeenteraad-Gemeenteraad-Gemeenteraad-NIEUW-Contact-Naar-Huize-Swaensteyn.html

    Met vriendelijke groet,
    De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg

Algemene stemmingen

Uitklappen Inklappen